International Scratch Creative Programming Olympiad
FAZA KOMBËTARE E SHQIPËRISË
e Olimpiadës Ndërkombëtare të Programimit Kreativ Scratch 2024

Faza kombëtare e Shqipërisë e Olimpiadës Scratch 2024 po afron!
Rreth olimpiadës
Fillimi i Olimpiadës Scratch 2017 bashkoi pjesëmarrës nga të gjitha kontinentet. Scratch është një mjedis programues i drejtuar nga ngjarjet vizuale i krijuar për fëmijë dhe adoleshentë, duke gjetur në të njëjtën kohë miliona fansa të rritur. Scratch është dera për në botën e "programimit të madh" dhe Olimpiada Scratch bashkon zhvilluesit dhe novatorët më të talentuar.

Nxënësit nga 7 vjeç dhe të rriturit nga çdo cep i Shqipërisë mund të bëhen pjesëmarrës në fazën kombëtare të Olimpiadës Scratch.

të fazës kombëtare të Shqipërisë 2024
Pikat kryesore


 • Kontaktet:
email: Albania@creativeprogramming.org
telefoni: 03-6451-1775
WhatsApp: +355692166028
Nominimet
Scratch
Programim kreativ në Scratch ose
RobboScratch.
Nuk kërkohet pajisje!
 • Bota ime, 7-8 vjeç
 • Libri im, 9-10 year Vold
 • I di të gjitha, 11-12 vjeç
 • Lojëra, 13-14 vjeç
 • Projekti STREAM, 15-18 year vjeç
 • Shkolla Scratch, 18 vjeç e lar
RobboScratch
Programim kreativ në RobboScratch duke përdorur robotë të lëvizshëm Kit ROBBO Robot kit dhe laboratorë dixhitalë ROBBO Lab.
 • Qendra e kontrollit
  7-10, 11-14, 15-18 dhe 18+
 • ROBOTI I LЁVIZSHЁM
  7-10, 11-14, 15-18 dhe 18+
 • SKUADRA ROBBO
  7-10, 11-14, 15-18 dhe 18+

Ju mund të gjeni një përshkrim të hollësishëm të nominimeve në Rregullat e fazës kombëtare të Shqipërisë të Olimpiadës Scratch 2024.

Hapat

Zgjidhni nominimin tuaj

1

Krijoni projektin tuaj në Scratch ose në RobboScratch

2

Testoni projektin tuaj

3

Finalizoni projektin tuaj

4

Dërgoni projektin tuaj

5

Merrni një konfirmim

6

Prisni rezultatet

7

Merrni një certificate dhe një çmim

8
për Olimpiadën Scratch
Pjesëmarrja në Olimpiadën Scratch kërkon pajisje falas me burim të hapur dhe faza e përzgjedhjes së Olimpiadës është absolutisht falas për të gjithë. Megjithatë, ju mund të na mbështesni financiarisht për të lejuar të rinjtë në mbarë botën të përmirësojnë aftësitë e tyre krijuese.
Dhuroni
Partnerët
e fazës kombëtare të Shqipërisë 2024